Friday, September 19, 2008

Ako Vam se aplaudira, aplaudirajte!

Ako Vam se aplaudira, aplaudirajte!


Bye, bye friends / We’ve gotta go / It’s the end of our show... Ali, KUDA odlazimo? Požuri, žičara do Visinsko-nizinske klinike Dr dr Blezija polazi svakog časa! Ne želiš valjda da je propustimo? Čula sam da tamo možeš da aplaudiraš ako ti se aplaudira! Nije li to divno?


I tako su se našli na klinici... Ili u SPA centru? Ili je to neki sportski centar, sa planinarskim zidom? Svakako su na nekoj planini; stigli su žičarom, zar ne? Mada, neki religiozni bi možda potegli pitanje Čistilišta – predvorja u kom se odlučuje kuda se ide dalje: raj ili pakao, gore ili dole. A opet, platili su Arhangelu parcelu sa zanosnim pogledom, pa valjda svi odande odlaze u Raj?! Ili je to možda predvorje Pakla?


Meni je sve to nekako sumnjivo. Mada, kad razmislim, trebala bi mi liposukcija. Hmm... Vidi, tu su i Štarkovi i Krašovi! Kad se samo setim kako su se borili za tržište. Usledio je manjak prostora... A, zatim ratovi i stradanja... Sećaš se taktike generala Mladića? Bila je krajnje jednostavna, ali tako suštinska: „Prvo napadni, pa onda pregovaraj!“ Da, i Štark i Kraš su tada postali nenadmašni, svako na svojoj strani. A vidi ih sad, nasmejani nazdravljaju jedan drugom!
Znaš, you can win if you want! Sve je na tebi. U tvojim je rukama kontrola nad tvojim životom. Zato treba da se brineš za svoju budućnost. Eto na primer, možeš da sačuvaš neki od organa, dok su još zdravi. Nikad se ne zna, možda ti zatreba. Hajde da se pomolimo. Cherry, cherry lady / like there’s no tomorrow / take my heart don’t lose it / listen to your heart... Pa da, ostaviću srce na klinici!


A šta nas čeka u raju? Čula sam da Sveta Marta odlično kuva. A i vino toče džaba! Jedva čekam da vidim kako Irod kolje jagnje, mora da prave nešto mnogo ukusno. Hajde, idemo! Svi su već u žičari, vreme je da se krene. Ali KUDA? Kako kuda? Požuri, neće biti mesta! You can win if you want!


Ništa ne razumem.
A Vi?

No comments: